Добре дошли в прекрасното планинско градче Добринище!

Сгушен в подножието на Пирин планина, грaд Добринище е притегателна сила за български и чуждестранни туристи през целия период на годината. Еднакво атрактивен през четирите сезона, градът предлага разнообразни условия за почивка. Тук е съхранено равновесието между екология, флора, фауна и национален колорит. Популярността на Добринище в и извън страната се дължи на прекрасните условия за ски,СПА и планински туризъм в съчетание със самобитен фолклор.

Географското разположение на града позволява задържане на снежната покривка от декември до април, а алпийският характер на Пирин планина осигурява отлични условия за професионален и любителски ски спорт.

Посещавайки града, гостите ще се докоснат до съхранената автентичност на българския фолклор, уникалните художествени и културни ценности, типични за региона. Ще отдъхнат в приятната и уютна обстановка на хотелските комплекси, ще вкусят от традиционните местни специалитети и отлежали червени вина.

Музеят в Добринище, храмовете и светилищата  са част от незабравимия свят на миналото. В тях са събрани предмети на бита от различни епохи- археологически находки, етнографски материали, старинни носии, старопечатни книги и ръкописи, оригинални икони  и пр.

Добринище е обявено за балнеоложки курорт заради прочутите си 17 минерални извора с температура от 30-43°.Водата е слабоминерализирана и е богата на минерали и химични елементи – хипертермална, сулфатна, натриева, флуорна, силициева. Водата е бистра, без мирис и утайка, което я прави подходяща и приятна за пиене. Балнеопроцедури се предлагат в обществаната минерална баня и открития плувен комплекс. Лечението с минералната вода от Добринище може да се прилага и по трите популярни начина – външно, вътрешно и инхалационно. Когато се прилага чрез минерални бани, водата оказва благоприятно въздействие върху заболявания на половата и нервната система, ставите и костите. Попаднала в организма чрез поглъщане пък водата лекува доста успешно заболявания на стомашно-чревния тракт и отделителната система. С провеждане на инхалации в определени времеви интервали се влияят добре някои белодробни заболявания и проблеми на горните дихателни пътища.

Посещавайки нашият град, вие ще се докоснете до съхранената автентичност на българския фолклор, уникалните художествени и културни ценности, типични за региона. Ще отдъхнете в приятната и уютна обстановка на къща „Мира“ , ще вкусите от традиционните местни специалитети и отлежали червени вина.

ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *